Aby schudnąć wystarczy mniej jeść - to w teorii wie każdy.
Wydaje się proste ale co robić, kiedy męczy nas głód? Warto sięgać po produkty
hamujące apetyt.
Każdy kilogram ponad normę zwiększa ryzyko cukrzycy i
nadciśnienia. Dlatego warto kontrolować swój apetyt. Pomoże nam w tym błonnik. Działa w ten sposób, że
pęcznieje w żołądku i powoduje uczucie sytości na dłuższy czas. Jedz zatem
karczochy, szparagi i owoce - te ostatnie wieczorami z umiarem.
Sięgnij po chrom
organiczny - składnik wielu preparatów
ułatwiających odchudzanie. To za sprawą swoich właściwości - zapobiega wahaniom
poziomu cukru we krwi i ogranicza ochotę na słodycze. Zmniejsza też ryzyko
wystąpienia cukrzycy.
Woda niegazowana
- dwie szklanki wypite w porze obiadowej spowodują, że zjesz mniej.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz