wtorek, 2 czerwca 2020

Pyłek pszczeli - pierzga. Dlaczego warto po nią sięgać?

Pyłek pszczeli (zwany też kwiatowym) wzmocni odporność, przyśpieszy przemianę materii i złagodzi objawy menopauzy. Pierzga jest naturalnym lekarstwem, bogatym źródłem białka, cynku, żelaza, wapnia, witaminy C i witamin z grupy B. Pyłek pszczeli działa również antybakteryjnie, przeciwzapalnie i przeciwstresowo. Jego smak nie jest wprawdzie zbyt dobry, ale nie o smak tu chodzi. To prawdziwe źródło zdrowia.

Gdzie dostać pyłek pszczeli - pierzgę?
Kup najlepiej bezpośrednio od pszczelarza. 500 g słoik kupisz za około 40 złotych.

Ważne: zacznij od jedzenia małych ilości pierzgi 1/8 łyżeczki dwa razy dziennie i stopniowo zwiększaj ilość. Pyłek pszczeli niektóre osoby może uczulać. Nie powinno się jeść pyłku w całości, nasz organizm nie przyswaja go za dobrze w tej formie. Zaleca się zmielenie w młynku lub namoczenie kilka godzin w szklance (1 łyżka na pół szklanki wody). Taką miksturę wypij pół godziny przed posiłkiem.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz