Pyłek pszczeli (zwany też kwiatowym) wzmocni odporność, przyśpieszy przemianę materii i złagodzi objawy menopauzy. Pierzga jest naturalnym lekarstwem, bogatym źródłem białka, cynku, żelaza, wapnia, witaminy C i witamin z grupy B. Pyłek pszczeli działa również antybakteryjnie, przeciwzapalnie i przeciwstresowo. Jego smak nie jest wprawdzie zbyt dobry, ale nie o smak tu chodzi. To prawdziwe źródło zdrowia.
Gdzie dostać pyłek pszczeli - pierzgę?
Kup najlepiej bezpośrednio od pszczelarza. 500 g słoik kupisz za około 40 złotych.
Ważne: zacznij od jedzenia małych ilości pierzgi 1/8 łyżeczki dwa razy dziennie i stopniowo zwiększaj ilość. Pyłek pszczeli niektóre osoby może uczulać. Nie powinno się jeść pyłku w całości, nasz organizm nie przyswaja go za dobrze w tej formie. Zaleca się zmielenie w młynku lub namoczenie kilka godzin w szklance (1 łyżka na pół szklanki wody). Taką miksturę wypij pół godziny przed posiłkiem.
zdrowotni.pl to zdrowie, uroda i styl życia. Znajdziesz tu wiele ciekawostek i porad dla kobiet, które uczynią Twoje życie przyjemniejszym. Infografiki sprawią, że wiedza podawana jest w lekki i ciekawy sposób. Zdrowie, pielęgnacja i styl życia nie będą miały przed Tobą tajemnic! Blog poradnikowy zdrowotni.pl to porcja wiedzy z zakresu zdrowia i urody. Codziennie nowy, ciekawy temat! :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz